CinemaTop10

CinemaTop10

Bud Spencer és Terence Hill legjobb filmjei

2015. november 06. - CinemaTop10

 

en-a-vizilovakkal-vagyok-1.jpg

Talán nincs még egy olyan nemzet a Földön, amely annyira rajongana Bud Spencer és Terence Hill közös filmjeiért, mint a miénk. Ha egyik filmjük megy a TV-ben, akkor bizony teljesen mindegy, hogy mi megy a másik csatornán, mert ilyenkor biztosan őket nézzük, még akkor is, ha már 26-szor láttuk azokat a jól ismert pofonokat.

Sikerük néhány megunhatatlan stílusjegyből fakad, amelyek többé, s kevésbé  az összes filmjükben megtalálhatóak. A morgós Spencer, a mindig életvidám Hill, akik kezdetben sosem kedvelik egymást, de végül mindig összebarátkoznak. Akkor ehhez vegyük hozzá a kötelező, kissé ütődött ellenlábast, akinek még ütődöttebb a bandája, na, és akiket párszor mindig jól el kell verni főleg azért, hogy párosunk nemes módon segítséget nyújtson a rászorulóknak. Szimpátia el is nyerve. Aztán el ne felejtsük a szerencsejátékot, a kalandot, a remek humort, a paródiát, a babot, az örök életű betétdalokat és végül, de nem utolsó sorban a két főszereplő közti páratlanul jól működő dinamikát. Nos, ebből kifolyólag bármilyen listát is nagyon nehéz összeállítani a filmjeikről, hiszen csak egy-egy árnyalat választja el őket egymástól. Mi azért itt és most megpróbáljuk. A nyertes az a film lesz, amelyikben a legjobban érvényesülnek a fentebb felsorolt elemek, és amelyek miatt töretlenül imádjuk őket. Csapjunk is bele!

 

  1. Különben dühbe jövünk, 1974

 watch_out_were_mad_case.jpg

Egy hangyányit komor filmmel állunk szemben, persze csak Spencer-Hill mértékkel számolva. A zord hangulatért leginkább a film konfliktusa tehető felelősé, nevezetesen, hogy a páros azért ver laposra mindenkit, mert összetörték az autójukat. Nem túl bonyolult kiindulópont, nem is túl magasztos a végcél azáltal, hogy csak vissza akarják szerezni és ennyi. Ezúttal elmarad a nemes szándék, a gyengék oltalmazása. Főhőseink önzők, talán ezért sem annyira kedvelt darab, ám ennek ellenére minden itt van, ami kell egy jó Spencer-Hill filmhez. Kacagtató poénok, hatalmas pofonok, oh és a legendás sör-virsli verseny. Egy igazi rajongó egyszer ilyenben már részt kellet, hogy vegyen.

 

  1. Szuperhekusok, 1985

 finh2ukgogirqv_4_a.jpg

A nagy klasszikusok után született ez a vérbeli bűnügyi film, amelynek stílusa nem éppen a szokványos, és itt mindjárt ellent is kell mondanom a bevezetőben részletezett szempontoknak. A poénok és a nagy pofonok helyett ezúttal inkább a nyomozáson és a logikán van a hangsúly. Hőseink sem olyan élettel teliek, inkább öregesek, amely nem éppen indokolt, hiszen Spencer ekkor még csak 56, Hill pedig 46 éves. De ez van. Ennél fogva az öklük helyett a pisztolyukat használják, és a nyaklevesek helyett is szívesebben élnek a szép szóval, ha vallatni kell. Nagy szerep jut ugyanakkor a romantikának, és ettől még Spencer is el-elérzékenyül, amely szintén váratlan az ő esetében. A hangulat leheletnyit komor és fakó, mert a várt poénok rendre elmaradnak. Egy szó, mint száz, meglepetésekkel teli filmmel állunk szembe, mégis minden nagyon jól működik, és azért a végén elcsattan jó pár pofon. Különcsége miatt, mindenképpen helye van a listán, mert ilyent is jó látni kedvenceinktől.

 

  1. Én a vízilovakkal vagyok, 1979

 51giaciho1l.jpg

Rengeteg kedvelt stílusjegyet felvonultató darab, bár csak halványan vitézkedik velük. A főszereplő páros szokásosan vicces, köszönhetően a már bejáratot karaktereiknek, de sajnos semmi újat nem tesznek hozzá az alakításukhoz, amely cseppnyi híján érzetet kelt az emberben. A szavanna sem igazán illeszkedik Hill és Spencer életvidám, mindig nyüzsgő közegéhez. Talán éppen emiatt a kaszinóban játszódó rövidke jelenet a legnagyobb kedvenc a filmből, amely a népszerű csillogó hátteret biztosítja. Mindazonáltal az elesettek megsegítése talán ebben a moziban domborodik ki a leghangsúlyosabban, és emiatt nem mehetünk el mellette szó nélkül.

A páros állatvédőnek csap fel, és az állatok megmentése miatt számol le egy kapzsi állatkereskedővel és annak bandájával megszámlálhatatlan pofon közepette, hogy megmutassa nekünk, nem szabad kihasználnunk a természetet. Állatvédelemből csillagos ötös!

 

  1. Az ördög jobb és bal keze, 1970

 kqng5jgj2lc1kpozladsl3orzwp.jpg

Innentől kezdve tér rá a listánk az igazán klasszikus Spencer-Hill filmekre, amelyeket ha valaki elmulasztott, nem vallhatja magát igazi rajongónak. A közös filmek történetében ugyanis "Az ördög jobb és bal keze" kezdte el először felvonultatni a cikk elején részletezett stíluselemeket, igaz még kicsit bizonytalanul, de rendkívül szórakoztató módon.

A filmben a léhűtő zsivány, Szentlélek beáll seriff helyettesnek a zsémbes bátyja mellé, aki ezt persze vonakodva fogadja, de a film végére mégis remekül összecsiszolódnak. Ebben pedig a nemes cél segít nekik, mert megvédenek egy békés mormon közösséget a helyi polgármestertől és segítőitől. A védelmet természetesen stílusteremtő pofonokkal hajtják végre, amelyek kiosztásához babból nyerik az energiát (először közös filmjeik során). Ahogy pedig egy jóféle westerntől elvárható, némi mítosz is körbelengi párosunkat, és mindenki keményebbnek hiszi magát mindenkinél, de hiába. A győztesek csakis hőseink lehetnek.

 

  1. Az ördög jobb és bal keze 2, 1971

 trinity_is_still_my_name.jpg

Ritka, amikor egy folytatás felér az elődjéhez. Na, az meg még ritkább, amikor túl is szárnyalja. "Az ördög jobb és bal keze" második részével pontosan ez a helyzet. Nagyobb, hangosabb, viccesebb, nem lehet számolni a pofonokat, jobb a karakter dinamika, még babból is több fogy, ráadásul sikerült megtartani az első rész minden erényét. Pontosan ez kellett az üdvözüléshez. A történet szerint hőseink szülői unszolásra felcsapnak lótolvajnak, hogy mégis csak valami tisztességes szakmából éljenek meg. Igen ám, de ez sehogyan sem akar összejönni nekik. Rablás helyet így inkább ott segítenek, ahol tudnak, és végül maguk adnak pénzt azoknak, akiket ki akartak rabolni. Abból a pénzből, amelyet így vagy úgy, de tisztességes módon szereznek, miközben leszámolnak a helyi hatalmasokkal is. A lényeg, hogy aki segít, azt baj nem érheti. Fogadjuk meg ezt a jó tanácsot!

 

  1. Bűnvadászok, 1977

 7f0c7fc0-0175-012f-b064-0050569439b1.jpg

A film egy kellemes zsaru paródia, amelyben főhőseink félreértésből rendőrnek állnak, hogy aztán, ha már így alakult, felderítsék egy kínai meggyilkolásának ügyét, és mindenkit felpofozzanak, aki csak egy kicsit is gyanús az ügyben. Teszik mindezt kedvenc városukban, Miamiban. A film legragyogóbb pontja azonban a karakterek közti különbség kihasználása, főleg a kiképzés során. Spencer, aki bármit csinál, mindig kivívja kiképzője haragját, Hill pedig bármit csinál, mindig kivívja kiképzője elismerését. A film legfelejthetetlenebb pillanatai kétségkívül ezek a képsorok. Másrészt erősen felsejlik a gyengék oltalmazása, az igazságtalanság felszámolása, amelyet autók összetörésével, valamint olyan sportok, mint az amerikai foci és a teke egy egészen új szintre való emelésével ér el a két kopó. Lehet nem kacagni?

 

  1. Nincs kettő négy nélkül, 1984

 2li7vp4.jpg

A legendás páros ezúttal brazil, milliomos alteregóit helyettesíti, miközben néhány vaskos pofon közepette az ellenfeleikkel is leszámol, hogy felmarkolhassa a milliós jutalmat munkájáért cserébe. Erre csupán azért van szükség, mert alteregóik tökéletes ellentéteik kedvenceinknek, amilyeneknek mi soha sem tudnánk elképzelni Spencert és Hillt. Nyámnyilák, félénket, egy rendes beszólásuk sincsen, az élet élvezetük egyenlő a nullával, és ami a legszörnyűbb, egy pofont sem tudnak kiosztani. Erre az ellentétre és a belőle fakadó félreértésekre hála az égnek remekül épít a film, amely a motorját adja az egésznek. A páros személyiségében bekövetkező hirtelen változásokat senki sem tudja követni, legfőképpen nem a két együgyű sofőr, remek humorforrást biztosítva. Rio de Janeiro felhőtlen, örökké bulizó városa pedig elsőrangú színteret biztosít a filmbéli fesztelen szórakozásnak, mi pedig nem is kívánhatunk ennél többet.

 

  1. Nyomás utána, 1983

 go-for-it-1983-700x984.jpeg

A James Bond filmek egy fergeteges paródiáját köszönthetjük a lista harmadik helyezettjében. A sztori szerint a két egyszerű flótást összetévesztik két szupertitkos ügynökkel (Kérdem én, milyen titkosszolgálat az ilyen? Na, jó ez esetben csak viccelek.), majd elküldik őket Miamiba, hogy végrehajtsanak egy küldetést. Miamiért itt különösen kijár a nagy piros pont, ugyanis a város életvidám, nyüzsgő és csillogó légköre itt remekül illik eme magát a legkevésbé sem komolyan vevő filmhez.

De visszatérve a történethez, a két ügynök feladata, hogy leszámoljon egy világuralomra törő gonosztevővel. Ők pedig teszik a dolgukat, annak rendje és módja szerint, hogy megmentsék a világot. Mindenkit felpofoznak és elvernek, miközben egymással is civódnak, de szokás szerint megtalálják a közös hangot. Közben igénybe veszik az ügynökség csodajárgányát is, amit még maga Bond is megirigyelne, és mindenekelőtt élvezik az élet adta gyönyöröket. Spencer a furcsa módon készülő hamburgert és a sült csirkét, Hill pedig a szép nőket. Mert ugye ennél nincs is fontosabb.

 

  1. Kincs, ami nincs, 1981

 d746a5b0-0168-012f-cae5-0050569439b1.jpg

A legendás film hazánk apraja és nagyja körében, amelyet ezerszer és ezerszer látni kell, még akkor is, ha már mindenki kívülről fújja. Jelen esetben kellettek a szokásos Spencer-Hill elemek a sikerhez, továbbá egy távoli, egzotikus sziget (Ki ne játszott már volna el a gondolattal, hogy egy lakatlan szigeten köt ki?), egy valóbban ütődött kalózbanda, egy halom Puffin lekvár, egy menő papagáj, egy védelemre szoruló bennszülött törzs, egy fanatikus japán szamuráj, egy rejtett kincs, na és a közönség kedvenc, Anulu. Elsőre nem a siker receptjének tűnik a felhozatal, ám ha olyan lazasággal és vidámsággal van megfűszerezve, ahogyan Spencer és Hill főz, bizony egy megunhatatlan klasszikus készíthető. Bár tudom, hogy láttátok, de nézzétek meg még egyszer, aztán még egyszer már csak azért is, mert nem lehet elégszer hangsúlyozni: Aki barátot talál, kincset talál.

 

1… és megint dühbe jövünk, 1978

 odds_and_evens_poster_01.jpg

„Bunkó vagy Bugsy!” Ugye, ismerős a beszólás? Rögvest Spencer és Hill jut az eszünkbe, na meg a mi listánkon első helyen végző filmjük. De miért is az első? Tényleg van jobb filmjük, mint a Kincs, ami nincs? A kérdésre azzal felelnék, amely az értékelési szempont legfőbb kritériuma volt. Nevezetesen ebben a filmben érvényesülnek leginkább azok az elemek, amelyek miatt nem tudjuk megunni a párost.

Ismét Miamiban járunk, ahol nevezett szereplőkről kiderül, hogy testvérek, akiknek segíteniük kell az apjukon, hogy meglegyen a szemműtétjére való. Miamiban pedig hogyan lehet a legkönnyebben és a leggyorsabban pénzt keresni? Szerencsejátékkal. Nos, hőseink nem csak, hogy végig nyerik magukat az összes létező szerencsejátékon, ami felelhető a városban, hanem mindeközben hatalmas pofonokkal a maffiát is lerendezik, élén a szintén felejthetetlen Göröggel, a kártya mágussal. De persze Hillnél senki sem jobb, se pókerben se semmiben. Spencer közben meg babról, jobban mondva hagymás babról és egy saját kamionról ábrándozik. Mindebbe belefér még a delfinekkel és a sirályokkal való társalgás is, amelyen persze senki sem akad fenn, mert ez is csak a szórakoztató faktort növeli. A film végére pedig azt is megtanuljuk, hogy a családnál és a gyermekeknél nincsen fontosabb, hisz a két főhős mindent értük tett, még ha vonakodva is. Azt hiszem ennél több nem is kell egy frenetikus Spencer-Hill filmhez.

                                                                                                                                             Írta: Erős László

 

Ti egyetértettek a listával? Melyek a ti kedvenceitek a fenomenális kettőstől? Várom a listátokat alább, valamint a Facebook oldalon!

Apropó, Facebook. Ha még nem dobtatok volna egy like-ot az oldalra, tegyétek meg itt, vagy kövessétek a blogot még több Cinema Top 10 listáért!

A bejegyzés trackback címe:

https://cinematop10.blog.hu/api/trackback/id/tr18052204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuhanorepulesss 2015.11.07. 12:55:19

Egyrészt...ezen nőttünk fel, tehát nosztalgia miatt nézzük.
Másrészt, mi vagyunk az a nemzet, akinek a torkán legtöbbször tolták/tolják le a csatornák.
Harmadrészt, inkább ezt nézzük, mert a többi csatornán valami nézhetetlen megy :)
..és ha már Ők ketten s jön az év vége, akkor Bunyó karácsonyig :)
Jó kis áttekintés.

Harmat Árpád Péter · http://tortenelemcikkek.hu/ 2015.11.07. 12:58:52

Egyrészt ... fantasztikusak, tehát élvezzük a pofon esőket.
Másrészt ezek a filmek felszabadítóan jókedvűek, pozitív, optimista hangulatot árasztanak, humorral, könnyedséggel átitatva.
Harmadrészt inkább ezeket nézzük, mert így egy kis időre elfeledkezhetünk a hétköznapi nyűgjeink pesszimizmusáról.
Negyedrészt:
tortenelemcikkek.hu/node/350

Scagnetti 2015.11.07. 13:04:50

Első kettő csere (a Kincs, ami nincs magasan a legjobb filmjük), Különben dühbe jövünk kicsit előrébb, Nyomás utána kicsit hátrébb. Esetleg a vizilovak helyére egy másik film. De kb. ennyi, a lista tényleg jó, bármelyiket szívesen megnézem.

szepi79 2015.11.07. 13:08:15

@Scagnetti: igy van, első kettő csere :D

tb79 · http://www.ukulele.hu 2015.11.07. 13:14:16

A KIncs, ami nincs zenéjét fel is dolgoztuk ukulelére. Imádjuk mi is a filmjeiket :). www.ukulele.hu/blog.php?show=126

Jacko__ 2015.11.07. 13:19:57

A sorrenden én is tudnék vitatkozni, de nem ez a lényeg... A legfőbb ok, amiért mi vagyunk a leg-budspencerterencehillesebb nemzet, hogy ezeknek a filmeknek a magyar szinkronja frenetikusra sikerült; az eredeti szöveg meg sem közelíti a magyar verziót. (Mondhatnám úgy is, hogy botrányosan szarok az eredeti angol dialógusok) Szomorú, hogy azokat a szinkronokat készítő generáció helyét azóta átvette egy dilettáns, modoros, és mindenek előtt igénytelen munkát végző banda.

W123qp 2015.11.07. 13:27:45

1. Nincs kettő négy nélkül
2. ...és megint dühbe jövünk
3. Bűnvadászok
. Különben dühbe jövünk
.
.
10. Szuperhekusok

A nép fia 2015.11.07. 13:30:32

Nem értem, mit eszik mindenki a Kincs, ami nincsen. Nálam kb. a nyolcadik lehetne.

lajafix1 2015.11.07. 13:38:47

Puffin lekvárt mi mást?

megint 2015.11.07. 13:39:33

Nálam az ördög jobb és bal keze az első.

lajafix1 2015.11.07. 13:40:32

Nálam az ördög két része viszi a prímet.

Kopi3.14 2015.11.07. 14:01:10

Németeknél a Kabel1 nagyjából hetente ad egy filmet. Dugig vannak a vásárok fémtáblákkal, a Facebook idézetekkel. Olaszoknál szintén kultikusak.

Kuoni pásztor (törölt) 2015.11.07. 14:05:18

Tok mindegy melyik, johet, barmikor akarmelyik. En mindegyiken jol szorakozom.

Kuoni pásztor (törölt) 2015.11.07. 14:06:32

Mind a mai napig, pedig mar vagy 1000x lattam mindegyik reszt!

Skatulya bácsi megmondta 2015.11.07. 14:09:41

Nálam is a Kincs, ami nincs az első, és az …és megint dühbe jövünk a második.
Egyébként qrva jó mindegyik! :)

"Á, szóval egy madárijesztőnek dolgozol?"

Sörnyelő 2015.11.07. 14:16:52

Nekem a Különben dühbe jövünk a top. Talán azárt is, mert azt láttam először, és hatalamas élmény volt. Ezredeszer is szórakoztató, na de elsőre...

Scagnetti 2015.11.07. 14:26:13

@A nép fia: Talán mert a szokásos sztori (valahogy összekerülnek, beszólnak egymásnak, bunyóznak a rosszarcúakkal) mellett tele van plusz ökörségekkel is, mint pl. a feleselő papagáj, a kalózok, a lökött bennszülöttek, Anulu, az utolsó még harcoló japán katona fia, stb. A helyszín is dob a hangulaton, és szerintem a zenéje is ennek a legjobb. De összességében a hangulat a lényeg, az szerintem ebben a legjobb.

Mindig volt egy olyan érzésem, hogy ennek a forgatásakor röhöghettek a legtöbbet. :)

Kegyetlen 2015.11.07. 14:44:35

ahol csak egyikük játszik, akkor a Zsoldoskatona.

arncht 2015.11.07. 14:45:24

Nalam es megint duhbe jovunk, nincs ketto negy nelkul, kincs ami nincs

kewcheg 2015.11.07. 14:50:13

Talán azért is, mert mindkettő igazi EMBER...:)

So No 2015.11.07. 14:57:27

Nalam nincs sorrend...

Inkabb egy rovid totrenet. Par eve elhagytam a szemelyimet. Bementem a VII. Keruleti irodaba, ahol eloszor is kernem kellett egy szuletesi anyakonyvi kivonatot. Kitoltottem a papirt, es mondtam, hogy azert kell, mert elhagytam a papirjaim. A no monda, hogy rendben, mutassam a szemelyim, es mar adja is a papirt...

Par perc meddo vita utan megkerdeztem: -Holgyem, maga latta a Bananos joe-t?
-Nem. Mier?

Draconus 2015.11.07. 15:10:17

Nálam a Nincs kettő négy nélkül a favorit, de a többi filmjüket is imádom. Még sokadszori nézésre is őszintén tudok nevetni a poénokon.

"Kobra, Piton, Anakonda! Kússzatok a ház mőgé!" :D

Bicepsz Elek77 2015.11.07. 15:11:44

En egyet ertek a sorrenddel. Bar megvallom en csak az elso negyet szeretem. A tobbi azert kisse gagyira sikeredett....
Az Es megint duhbe jovunket 30+ × lattam es nagy erolkodes kell, hogy ne nezzem meg ujra...

Old Shatterhand is Dead 2015.11.07. 15:14:35

Az elso a nincs ketto negy nelkul. Ez axioma, szoval kar mindenfele hulye magyarazattal eloallni, ez van es kesz.

Bohócnok 2015.11.07. 15:19:45

A megint duhbe jovunk tele van tortenet-logikai bakikkal, egyaltalan nem konzisztens benne a ket szereplo meg az oreg csaladi kapcsolata, stb. Csak nezzetek meg ujra, total kaosz az egesz.

ledo76 2015.11.07. 15:37:57

Nálam is a Különben dühbe jövünk az első, abban van a legtöbb jó beszólás, nagyon változatos az egész film. A többi sorrendje nálam más, de mivel ez ízlés kérdése nem mennék bele, viszont két filmet kiemelnék: Az egyik a Különben dühbe jövünk, ami "komoly" filmes szemmel is hordoz értékeket, ezért én biztos, hogy nem a 10. helyre tenném (jóval előrébb). A másik a Szuperhekusok, amit én túl gyengének találok a TOP 10-be, akkor inkább a Mindent bele fiúk helyette.
@Bohócnok: A legtöbb filmjük egy blődség, de ez (is) bennük a poén.
@Jacko__: Egyetértek, tényleg zseniálisak a szinkronok, de megjegyezném, hogy a legtöbbnek nem angol, hanem olasz az eredeti nyelve és úgy nem rosszak.

turista a saját országában 2015.11.07. 16:29:22

Nálam a Kincs ami nincs, és Nyomás utána a két favorit.

Az Ördög jobb és bal keze 2. éttermi jelenete pedig a filmtörténelem eddigi egyik legnagyszerűbb alkotása.

agarik 2015.11.07. 17:27:06

A Kincs Ami Nincstől a falat tudom kaparni, de amúgy ja. És amit @zuhanórepülés mond.

kecsics 2015.11.07. 17:57:56

Ki az a korporéjsön, főnök? :)

És kinek melyik a legjobb bunyós jelenete? Nekem az És megint dühbe jövünk-ben a végén a kaszinóban, az szerintem totál csúcs :)

De azért ne menjünk el az Én a vizilovakkal vagyokból a következő mellett se: "Mert aki nem hajlik, ... az megtörik." :)

Jimbo75 2015.11.07. 19:05:25

Vitán felül a Nincs kettő négy nélkül a legjobb, azt követi a Kincs, ami nincs és aztán a többiek.

Kilgore Trout 2015.11.07. 19:33:33

"Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb..."
kb 16 évesek voltunk, amikor a Különben dühbe jövünk ment a mozikban. Életemben először és utoljára akkor vettünk jegyüzértől mozijegyet, kb 3 szoros "bolti" áron. Az örök emlékű Alfa moziban néztük meg.

Jottó 2015.11.07. 19:44:17

valamiért én is a Nincs kettő négy nélkül-t nézem legszívesebben, látom sokakkal egyetértésben..na jó, a többi is klasszikus szóval végülis tökmindegy :D

dr. Ted Pajnacsősz 2015.11.07. 20:19:29

Kár érte, kiváló ügynök volt...!

zdzd 2015.11.07. 20:29:10

az egyik legjobb, az Aranyeső Yuccában kimaradt
:)

TomAce 2015.11.07. 20:29:50

Azért mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele

zdzd 2015.11.07. 20:31:32

na jó értem, abban nincs Hill

zdzd 2015.11.07. 20:32:41

@zdzd: na jó értem, abban nincs Hill

ZakMcKracken 2015.11.07. 20:49:28

"Talán nincs még egy olyan nemzet a Földön, amely annyira rajongana Bud Spencer és Terence Hill közös filmjeiért, mint a miénk."

@zdzd: Az Aranyeső Yucca-ban (bár tényleg jó kis film) azért maradt ki, Te sügér, mert a KÖZÖS filmjeikről szól a lista.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2015.11.07. 21:52:59

Nálam a Nyomás utána a favorit, a Nincs kettő négy nélkül az ötödik, közte meg holtversenyben az a három, ami itt is benne van még a TOP 5-ben. A többi valahogy nem annyira jó, a Szuperhekusok pl. kimondottan méltatlan hozzájuk. Tök átlagos krimi, szinte semmi humor.

"Látná hogy kúszik fel a falon, mint a pók!"

CinemaTop10 2015.11.07. 22:48:03

@Jacko__: Ez így igaz! Bár az angol verziókban nem a dialógus megírtságával van a baj, hanem az angol szinkron színészekkel. Hiányzik belőlük az élet.

CinemaTop10 2015.11.07. 22:50:16

@Bohócnok: Hát nem is azért szeretjük ezeket a filmeket, mert Oscar díjas alkotások. :)

Kannás 2015.11.07. 22:55:05

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét..." "Nem vagyunk vevők a humorodra!" "Nem baj, nem sértődöm meg."

"Melyik ér többet, a király, vagy az ász?" "Az ász!" ...és így tovább. Gyakorlatilag le lehetne írni ide az összes dialógust.

Abszolút egyetértek a sorrenddel! És azzal a korábbi megállapítással, hogy ha ezek a zseniális fordítások nem Bujtor, Újréti, Csurka, Gáti hangján szólalnak meg, nem érnek ennyit!

Ma is vannak jó szinkronok, elvétve, de akkoriban az volt az alap... ahogy a "Minden lében 2 kanál" se ütött volna akkorát Láng és Sztankay nélkül... stb., stb., stb...

Primátor 2015.11.08. 00:22:59

- Te haver hol van Sam Starion?
- Én vagyok Sam Starion, már meg sem ismersz?
- Ne nézz már hülyének, hol van Sam?
- Szólíts a nevemen, hogy hallgatok-e rá.
- Helló Sam !
- ÁÁÁ, helló.....na, látod.

bobbafet 2015.11.08. 01:09:49

@megint: +1
Nem állok le osztani az észt, mert egy listában sokféle szempontot figyelembe lehet venni, de szerintem is ez a legjobb.

y Azvedo 2015.11.08. 08:14:33

Az én kedvencem melyik lehet? :-D A helyes megfejtők között kisorsolunk egy utazást Van den Bosch parancsnokkal és vérebeivel... (Apokalipszis, Vitriol... :-D )

caseyjones 2016.04.19. 16:48:27

Véleményem szerint a Szuperhekusok semmiképp sem 9. Én arra a helyre a Mindent bele, fiúk!-ot raknám.
süti beállítások módosítása